איך מצליחים למכור באמצעות מצגתאיך שומרים על קהל עירני ומתעניין ואיך מקרינים ידע וביטחוןלהלן טיפים לביצוע מצגת אפקטיבית.
מצגת היא פעולת מכירה. בהבדל קטן. במצגת אנחנו מוכרים רעיון, או במלים אחרות - אנחנו צריכים לשכנע את המאזינים "לקנות" את המסר, העמדה, או "הכיוון" עליהם אנו מצביעים במצגת. אם עד כאן הסכמנו, הרי שביצוע המצגת המוצלחת חייב לעמוד בכל התנאים ההופכים מכירה של מוצר למוצלחת. ראשית, בכדי לבצע מצגת מוצלחת יש להגיע לשליטה גבוהה עד מוחלטת בהיבט התוכני – שליטה בחומר על בוריו, הכרת מבנה המצגת, מוכנות לשאלות החורגות מתחום ההגדרה המיידי של המצגת ועוד. בנוסף, היות שבמכירה עסקינן, הרי שמבצע המצגת חייב להיות מסוגל ליצור קשר טוב עם הקהל, להקרין ביטחון ולהיתפס כמקצוען. מה נדרש מאמן מצגות?
איך מוכרים רעיון? בכדי למכור רעיון צריך להבין שמכירה היא בעצם חיבור בין צרכים ומענים: ללקוח יש צרכים שונים, ואם אני גורם לו לראות כיצד הוא יקבל ממני מענים לצרכיו – אני יכול למכור לו את הצרכים הללו. בגדול, אפשר למקם כל צורך, אינטרס, או רצון של הלקוח במיקום מסוים הנובע מצירוף של שלושה רצפים:
אם נמשיך ונפתח את הרציונל הזה נראה, למשל, כי ללקוח יש צרכים, כגון: צרכים רציונליים; מצגת העוסקת בחומר המעניין אותו (בלי "בלבולי מוח" על נושאים "אחרים") ומתן תשובות אפקטיביות לנושאים המטרידים את הלקוח. אולם, ללקוח יש גם צרכים אמוציונליים, ולכן הוא ירצה לפגוש במציג המקרין מקצוענות ויוצר רושם רציני ושליטה בחומר, מציג המאמין בדברים עליהם הוא מדבר ונותן הרצאה מעניינת ולעניין. אם אלה צרכי הלקוח השונים (חלקם לפחות), נשאלת השאלה מה צריך לעשות המציג בכדי לחבר בין צרכי המקשיבים לו (הקהל) לפתרונות המוצגים במצגת? ובכן, התשובה לשאלה כוללת את הנקודות הבאות:
הנקודות המרכזיות בבניית המצגת
לסיכום, חכמים גרסו כי "סוף מעשה (מוצלח) במחשבה תחילה". ברוח זו, הכנה נכונה ומלאה של המצגת תתרום להצלחת המציג ולהשגת המטרות שלשמן מבוצעת המצגת. הכותב הוא מנהל מקצועי במכללת סקיליקס – בית ההדרכה לתחומי הניהול, המכירות והשירות מבית מטריקס פורסם במגזין סטטוס
מאת ניר בן לביא - פרומו
(11.06.08)
|
קישורים נוספים |